Ποιοι είμαστε

Το 1975 η Catherine-Sarah Brown και ο Ιωάννης Παρασκευάς έκαναν το όνειρό τους πράξη και ίδρυσαν σε ένα μικρό δωμάτιο το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Brown-Παρασκευάς. Με πολλή δουλειά και υπομονή, στη μία αίθουσα διδασκαλίας προστέθηκε δεύτερη, μετά επεκτάθηκαν σε δεύτερο κτίριο και αργότερα τρίτο, και τα υπόλοιπα είναι... ιστορία. 

 

To όνομα Brown-Παρασκευάς είναι συνυφασμένο με μια μακρόχρονη πορεία σταθερών επιτυχιών στις Ξένες Γλώσσες. Από το 1975 έχουν περάσει από τα θρανία μας χιλιάδες μαθητές, τους οποίους αγκαλιάζουμε έναν-έναν, προσφέροντας το καλύτερο πρόγραμμα σε κάθε μαθητή/μαθήτρια ανάλογα με τον μαθησιακό τους τύπο και τις δικές τους γλωσσικές ανάγκες.

 

Η νέα γενιά Paraskevas-Westcott συνεχίζει σήμερα το εκπαιδευτικό έργο, με συνεχή ενημέρωση - κατάρτιση - εκπαίδευση στις νέες μεθοδολογίες διδασκαλίας, εκμάθησης και τις τεχνικές διαχείρισης μιας τάξης. Ως καθηγητές είμαστε εξειδεικευμένοι ανά ηλικία και μαθησιακό τύπο.

-Αναπτυσσόμαστε και μεγαλώνουμε.

-Παρέχουμε μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών.

-Στόχος μας είναι να δώσουμε στον κάθε μας μαθητή τη λύση που είναι καλύτερη για όλους.

Κρήτης 68, 14231 Νέα Ιωνία

Τηλ. 210.2770803

Ο Βασίλης Παρασκευάς γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία. Ασχολείται ενεργά από μικρή ηλικία με το οικογενειακό Κέντρο Ξένων Γλωσσών που ξεκίνησαν οι γονείς του το 1974.

Εχει σπουδάσει γλωσσολογία σε πανεπιστήμια στην Αγγλία και τη Γαλλία, με εξειδίκευση στην εφαρμοσμένη γλωσσολογία και στη διδασκαλία της Αγγλικής ως ξένης γλώσσας.

Διδάσκει από το 1991, κυρίως μαθητές στα προχωρημένα επίπεδα και ενήλικες, και με μεθοδικότητα και χαρακτηριστική μεταδοτική ικανότητα έχει προετοιμάσει χιλιάδες υποψήφιους για όλα τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας.

Παράλληλα, ασχολείται με τη συγγραφή, τη δημιουργία και την επεξεργασία υλικού διδασκαλίας, καθώς και την προσαρμογή υπάρχοντος υλικού για τις ιδιαίτερες ανάγκες συγκεκριμένων μαθητών ή γκρουπ.

 

Η Elisabeth Westcott έχει τα Αγγλικά ως μητρική γλώσσα, καθώς γεννήθηκε στη Νότια Αφρική. Ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 10 ετών, και έμαθε τα Ελληνικά ως ξένη γλώσσα.

Λόγω της εμπειρίας αυτής, τρέφει ιδιαίτερη ευαισθησία για όσους προσπαθούν συνειδητά να μάθουν μια ξένη γλώσσα.

Έχει σπουδάσει μεθοδολογία και γλωσσική συνειδητότητα στο Hellenic American University από όπου απέκτησε το πτυχίο ETECT, μελέτησε ερευνητικά και πρακτικά τα γλωσσικά φαινόμενα που σχετίζονται με τη διδασκαλία των Αγγλικών ως ξένης γλώσσας, και εξειδικεύτηκε στην κατασκευή lesson plans και τη χρήση και προσαρμογή αυθεντικού υλικού για τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για αρχάριους μαθητές.

Διδάσκει κυρίως παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, αλλά και ενήλικες, και παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια διδακτικής ώστε να ενημερώνεται για τις εξελίξεις στον κλάδο.